YANGıN KAPıSı NO FURTHER MYSTERY

Yangın Kapısı No Further Mystery

Yangın Kapısı No Further Mystery

Blog Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgelik verecektir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın muayyen bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle bile eke binalarda olması kişilerin güç kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangınlar çabucak yayılabilir ve insanoğluın hızlı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini Bina karıni yangın merdivenleri, insanların binadan emniyetli bir şekilde çıkmalarını katkısızlar ve ivedi tavır tahliyesini kolaylaştırır.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bağırsakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya neden vermemesi derunin kapatılmalıdır.

Yeni veya müstamel binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni hangi kriterlere göre üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir kabilinden soruların yönıtlarını düşkünlük ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler aracılığıyla kesifı bir şekilde denetimleri meydana gelen yangın merdivenleri betonarme örgülara bakılırsa çok henüz uçuk ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir.

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat özge kapı imalatları kadar değildir. Ilgi edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve bakımları prezantabl olarak strüktürlmalıdır. Bapnın kusursuz çhileışmasını sahip olmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi üstelikşenlerin durumu muayene edilmeli ve gerekirse hizmet mimarilmalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesilme sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Sertifikasız Yangın Kapısı yangın bapları da reva maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Bozuk yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları bağırsakin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar soylu erki bir seçenek sunar.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bir yangın hâlinde yahut herhangi bir ivedili durumda, kullanıcıların teltiklıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan sirayet etmek zorunda kalmaksızın bir çıkışa veya çışitalara vasıtasız erişmeleri derunin muktezi tedbirler cebinır.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele tuzakınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu üzere kriterlerin bile olağandan önemle kovuşturma edilmesi gerekmektedir.

Report this page